Novinky

Je Váš dům správně pojištěn?

V souvislosti s řáděním tornáda na jižní Moravě a extrémních bouřek vyskytujících se po celé české republice se ukazuje, jak je nesmírně důležité, aby pojistné částky a rozsah rizik ve smlouvách odpovídaly reálným nákladům na znovupostavení nemovitostí. Pokud nemáte své nemovitosti dostatečně pojištěny, vyplacené částky při pojistných událostech nebudou stačit na opravy poškozených staveb či k jejich znovupostavení. V takovém případě by se jednalo o tzv. podpojištění. Domníváme se tedy, že vzhledem k nedávným událostem je více než žádoucí, aby byly pojistné smlouvy aktualizovány a nedocházelo tak k výše zmíněnému podpojištění.

Zelená karta prokazující povinné ručení se mění v roce 2020 na bílou.

Řidiče čeká od 1. července 2020 po dlouhé éře tzv. zelených karet, které prokazují, že má řidič pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (povinné ručení), významná změna. Od začátku letních prázdnin už budou moci pojišťovny podle evropské mezinárodní shody států zelenokaretního systému tento dokument vydávat vytištěný na bílém papíře.

Nové zákonné poj. realitních makléřů od poj. Slavie ochrání klienty.

Slavia pojišťovna přichází na pojistný trh s novým speciálním produktem, který je určen realitním makléřům. „Makléři mají dle nově právních předpisů povinnost uzavřít pojištění svojí profesní odpovědnosti za škody, které může zapříčinit běžná, lidská chyba. Náš nový produkt jim umožňuje dostát svojí povinnosti a ochránit je před potenciálně likvidačními důsledky v případě vzniku finanční škody, za kterou nesou odpovědnost,“ říká Patricia Lepšíková, ředitelka underwritingu Slavia pojišťovny.